Der er noget ved Afrika. En ubestemmelig følelse der sætter sig i en når man er der og er lang tid om at forsvinde når man kommer hjem. Om det er lydene i bushen, lyset, dyrelivet, kulturen eller menneskerne eller lidt af det hele, så er det i hvert fald den bedste smitte vores familie kan få.
Vi elsker at tage på safari Afrika
Anja og jeg har været i det sydlige Afrika en del gange. Vi har besøgt Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia og Zimbabwe. Jeg tror at vi vil blive ved med at komme tilbage resten af livet for at få endnu en dosis af den følelse.
Vores formål med at tage til Sydafrika har som regel været at tage på Safari. Kruger National Park på grænsen til Mozambique er en af verdens dyrerigeste nationalparker og har et areal svarende til Sjælland og Fyn lagt sammen. Rundt om parken ligger der et utal af private Game Reserves og når man indregner deres areal, nærmer man sig et areal svarende til Danmarks størrelse. I 1990’erne blev det besluttet at fjerne alle hegn mellem Kruger og de private Game Reserves så dyrene kan gå frit rundt og parken er hjem for 1.600 løver, 13.000 elefanter, 40.000 bøfler, 3.000 flodheste, 300 vildhunde samt ca. 150 andre pattedyrsarter.
Kør-selv
Man kan sagtens selv tage på safari i Kruger National Park. De store veje mellem de forkellige camps er asfalterede og der er et utal af grusveje i parken. Har du lejet bil, så tjek lige betingelserne for at køre i Kruger/at køre på ikke asfalteret vej osv.
Små samfund
De forskellige camps fungerer som små samfund inde i Kruger. Man kan bo på camping, i små hytter og i større huse og der er restauranter, butikker, bank, tankstation, swimmingpools og legepladser.
På vores første besøg i Kruger havde vi en enkelt overnatning i Letaba Rest Camp ved Great Letaba River i den centrale del af Kruger National Park. Vi boede i noget der lignede en klassisk rund afrikansk hytte med stråtag. Der var et lille køkken og et badeværelse. Ikke prangende, men det fungerede. En flagermus havde fundet vej ind under stråtaget og begyndte at flyve forvirret rundt og rundt over sengen som børnene lige var blevet lagt i, efter en lang og udmattende dag på safari. Efter lidt jagt på flagermusen, endte den bag køleskabet og blev siddende der, sikkert fuldstændigt udmattet. I svigerforældrenes hytte ved siden af blev svigermor overrasket af en rotte i toilettet på et natligt toiletbesøg og svigerfar fandt en skorpion bag en dør. Ja, der er masser af muligheder for at se det lokale dyreliv uden at køre ud af lejren.
Campen ligger som nævnt ned til floden og man kan sidde bænket og opleve krokodiller, flodheste og bøfler ved floden. Maden er ikke noget at skrive hjem om. Det er cafeteriamad uanset hvad det prøver at give sig ud for. Man kan sagtens slippe for det ved at medbringe sine egne forsyninger, da der er grillsteder ved alle hytter.
Forbered dig
Inden du forlader din camp kan du på to opslagstavler se, hvor dyrene senest er blevet spottet. Der er en tavle fra dagen før, som du kan bruge inden du kører ud om morgen, for at have en idé om hvor dyrene befinder sig. Endelig er der en tavle fra dagen i dag, hvor folk efter endt gamedrive sætter de små magneter på for at markere, hvilke dyr de har set. Hver farve repræsenterer forskellige større pattedyr.
Bushcamps
Endelig kan man bo på små bushcamps rundt omkring i parken men det kræver en 4-hjulstrækker og al proviant. Læs mere på om Kruger her.
Husk at det tager lang tid at komme fra A til B inde i parken. Fartgrænserne er naturligvis lave, og man stopper ofte for at kigge på noget interessant. Ved visse udsigtspunkter er det tilladt at forlade bilen.
Booking af camps kan du finder her. Husk at booke i meget god tid.
Det kan sagtens lade sig gøre at bo udenfor parken og tage dagsture til Kruger. Der er mange indgange og flere byer med de nødvendige faciliteter til turister. Vi bor som regel nær Hoedspruit i Blyde Wildlife Estate.
Kig efter næste blog om safari i privat Game Reserve.