Fra Victor Harbour er der kun en kort køretur til Cape Jervis, hvorfra færgen til Kangaroo Island sejler. Der er ikke meget plads at navigere på, da vores motorhome skal parkeres på færgen, men dygtige folk hjælper alle de store køretøjer, der skal med færgen. Overfarten tager kun 45 minutter, så vi kan lige nå en kaffe og et spil kort.
Ubeboet ø
Kangaroo Island er Australiens tredjestørste ø, men der bor kun 4.700 personer på øen. Øen var beboet af aboriginals, da den var en del af det australske fastland, men da havene steg og Kangaroo Island blev til en ø, forsvandt indbyggerne. De mange tusind år uden menneskelig tilstedeværelse, har givet et helt fantastisk dyreliv på øen, med blandt andet 50.000 koalaer.
Campingplads med koalaer
Vi kører først til Kingscote, hvor halvdelen af befolkningen bor. Det er en meget søvnig by, hvor der ikke sker meget, men vi får spist lidt frokost og handlet ind. Herefter kører vi tværs over øen til Western KI Caravan Park tæt på Flinders Chase National Park. Vi checket ind og der er masser af plads på området, så vi bor langt fra naboerne.
Vi starter med at gå ned af “Koalastien” og ser flere koalaer oppe i træerne. Da vi spiser aftensmad får vi besøg af en wallaby, der hurtigt bliver døbt “Joey” (australsk for kænguruunge). Den spiser af vores hånd (man må naturligvis ikke fodre de vilde dyr!!) og ungerne er vilde med den. Desværre er dens fætter “Tykkefedeberg” i nærheden og dens taktik er at løbe ind i os i et rasende angreb for at få mad.
Da vi er gået til køjs bliver vi forstyrret af et voldsomt brøl ude fra mørket. Vi gennemgår mulighederne og ved ihvertfald, at der ikke er farlige rovdyr på Kangaroo Island. Vi går spændte ud med en lommelygte, da lydene fortsætter, og til vores overraskelse finder vi en liderlig koala i et træ nær vores motorhome. Den prøver at lokke hunnerne til med dens voldsomme kald. Vi er slet ikke klar over, at de kan sige sådanne lyde. I løbet af vores to dage på campingpladsen finder vi, til vores store glæde, ud af at der er rigtigt mange koalaer i området.
En tur på stranden
Næste morgen kører vi af en lille grusvej ned til stranden ved Hanson Bay. Vi har den paradisiske strand i den lille rolige bugt helt for os selv. Vi fisker lidt og nyder roen. For enden af bugten kan man gå over til en større strand med store voldsomme bølger. Det føles som om man konstant har bid, når man fisker i den rivende brænding.
Flinders Chase National Park
Om eftermiddagen kører i ind i Flinders Chase National Park, der fylder det meste af den vestlige tip af øen. Der er masser at tage sig til i parken, men vores mål er to destinationer på sydkysten. Vi kører først til Cape Du Couedic. En gangbro i træ snor sig ned af klippen til Admirals Arch, et naturligt hul i klippen. Her er masser af søløver og de lugter fælt. Der ligger flere skær syd for Cape Couedic, hvor endnu flere søløver holder til. På vej tilbage til parkeringspladsen kan man se et fyrtårn knejse på toppen af klippen.
Sidst på eftermiddagen kører vi over til parkens absolutte hovedattraktion, Remarkable Rocks. På toppen af en afrundet klippe står en masse udhulede klippestykker og balancerer imellem hinanden. Det er formet af vejr og vind i mange tusinde år. Det er fuldstændigt surrealistisk at gå rundt imellem dem, og det er en af de helt store oplevelser på vores tur. Lyset er perfekt til fotos og vi tager en masse billeder.
Seal Bay
Næste morgen forlader vi campingpladsen. Vi kører først til Seal Bay for at se Australske søløver surfe i bølgerne. Man kan vælge en guidet tur ned på stranden, det eneste sted man kan besøge en koloni australske søløver, eller man kan tage en boardwalk tur i stedet og se det hele på lidt afstand. Vi vælger den billige udgave. Det er sjovt at kigge på de sovende søløver, der en gang imellem vågner og foretager et par hop mod vandet, for herefter at falde i søvn igen. Søløverne er utoligt nok perfekt skabt til at surfe i bølgerne. Der ligger et hvalskelet mellem klitterne ved siden af boadwalket. Det er arrangeret af rangerne, men imponerende at se størrelsen på denne måde.
Vi besøger også øens lokale zoologiske have, desværre kører vi en “genvej” via 16 kilometer vaskebræt af en grusvej, der ryster alt sønder og sammen. Vi prøver at holde en koala, som er væsentligt tungere end man lige tror. Vi når også at gøre et stop hos KI Spirits, som efter sigende laver verdens bedste gin i et skur i deres have. Og ja, det er en rigtig god gin!
Vi slutter i Penneshaw
Vi kører til Penneshaw, hvor færgehavnen ligger. Vi sejler tilbage til fastlandet i morgen tidlig. Byen er en lille flække med 276 indbyggere og campingpladsen med det prangende navn Kangaroo Island Shores Holiday Park, er nærmest bare en sidevej med plads til 6-8 motorhomes. Der ligger dog en skøn strand med en lille pingvinkoloni lige foran campingpladsen, men det lykkes os ikke at se nogen pingviner på vores aftentur.
Snart skal vi på fastlandet igen og ruten går nordpå op igennem South Australia til Flinders Ranges.